Site Overlay

Užijte si báječný eurovíkend ve Stockholmu

Pokud máte jenom pár dní na to, abyste si prohlédli jednu z nejčistších metropolí na světě, poradíme vám, kam zajít a co vidět, abysteskutečně poznali zdejší kulturu a pořádně nadýchali zdejší atmosféru.
·         Stockholmu se říká Benátky severu, a to nejenom kvůli vodním kanálům
·         Nachází se zde spousta městských parků
·         V celém městě je až čtyřicet procent zeleně
·         Ať už jste kdekoliv, do čtyř set metrů od vás je nějaký park
·         Celé město je barevné a má neodolatelné kouzlo
·         Celé město se skládá ze čtrnácti ostrovů
švédský hrad
Navštivte nádherné parky přímo v centru města. Je tu spousta zelených ploch, kde si můžete vybalit deku a piknik a v klidu si zde posedět, nebo vyrazit na procházku, případně se vykoupat a užít si písečnou pláž přímo v centru Stockholmu. Národní park Ekoparken je čtrnáct kilometrů dlouhý. V celém městě jezdí autobusy na bioplyn, téměř kdekoliv si můžete půjčit kola a koloběžky. Většina města jede na přírodní zdroje, elektřinu zde vyrábí solární panely.

Na prohlídku lodí
Vypravte se podobně jako v Benátkách na plavbu lodí po městě. Prohlédnete si stovky ostrovů, na kterých je Stockholm postaven, ale také se nasytíte krásné přírody i kulturních památek.
Vydejte se ke královskému paláci
Královská rodina má kromě neoklasického paláce také překrásně udržované zahrady, které jsou částečně veřejnosti přístupné. Palác patří na seznam UNESCO.
krýsy Stockholmu
Stockholmská radnice je místem setkávání vědců i diplomatů
Místo, kde se od roku 1901 předává Nobelova cena, a to z rukou švédského krále, je dodnes exkluzivním místem, které by měl navštívit každý. Nachází se zde muzeum Nobelovy ceny a také největší mozaika na světě.
Kultura na každém rohu
Divadla, opery, kina, výstaviště, hudební formy a představení nejrůznějšího druhu, stejně jako literární večery, výstavy a nejrůznější kulturní příležitosti. Stockholm je kulturní centrum celé severní Evropy, byla by škoda nenavštívit alespoň některé galerie, opery nebo divadla.