Site Overlay

Ochraňte své auto před zimou

Zima nepatří zrovna mezi nejoblíbenější období. I když už jsou mrazy, alespoň co se týče dne, v posledních letech poměrně sporadické, stále se brzy stmívá, venku je zima a buďto prší, nebo sněží. Zvláště pak sníh může komplikovat i dopravu, a to i když ho není mnoho. Vzhledem ke stavu vozovek v naší zemi dokáže i pár centimetrů prašanu přivodit nemalé trable. Z toho důvodu se společně s ledem sníh likviduje chemickou cestou, a sice pomocí posypové soli. To je na jednu stranu dobré řešení, jelikož se cesty rychleji zprovozní. Na stranu druhou to však může být katastrofou pro mnoha auta, jelikož kombinace vody a soli nedělá příliš dobře kovovým částem jakéhokoliv vozidla.

Vůz zavalený sněhem

Nechcete-li pak na jaře zjišťovat škody a zároveň víte, že svůj vůz nemusíte používat za každou cenu, můžete ho nechat zazimovat. Není to žádná novinka a dělá to spousta lidí, a to nejen v našich končinách. Auta se běžně dávají na zimu k ledu kupříkladu v severských zemích, kde zimy bývají daleko drsnějších než u nás. Pokud prostě necháte vůz jen tak stát, může se i tak začít vlivem počasí poškozovat a v takovém případě je jeho používání daleko lepší řešení. Pokud chcete svůj vůz nechat na zimu trochu odpočívat, budete ho muset chtě nechtě zazimovat. Nemusíte se obávat, že by to bylo něco složitého. Vlastně se jedná jen o několik jednoduchých úkonů, které zvládnete za jedno odpoledne.
Auto pod sněhem

Ze všeho nejdůležitější je najít pro auto vhodné místo. Ideální je garáž, ale pokud ji nemáte, nemusíte zoufat, klidně auto můžete nechat na zahradě. Před tím, než ho odstavíte, byste ale měli zkontrolovat veškeré kapaliny včetně benzínu, oleje a dalších. Rovněž byste měli odmontovat kola a předtím, než auto definitivně zakryjete nepromokavou plachtou, musíte prohlédnout celé auto včetně karosérie, zdali někde nedochází ke korozi. V případě že ano, a to i na nepatrném prostoru, pomocí brusky poškozenou část vyčistěte.